onsdag 5 november 2008

Bra uppmärksamhet för boken, leder till eftertanke

Idag fungerar datorn nästan oklanderligt. Under sker än idag minsann.
Men det har varit en bra fart på intresset kring boken idag nu när vi lagt ut hemsidan och
Jonatan Sverkers utmärkta reportage gick i Dagen.
Förlaget meddelade att första kunden var inne och bokade ett förhandsexemplar redan klockan fem i morse. Inte dåligt jobbat minsann. Och en bokhandlare hörde av sig och undade om han kunde få beställa böcker. "Händer ungefär vart sjunde år att bokhandlare själv ringer och vill köpa böcker..." sade de på förlaget. Sedan hade jag lokalpressen här på besök på eftermiddagen och vi hade ett bra samtal tycker jag.
Men när livet flyter på lite grann och undertecknad råkar vara på stor bild i tidningen känns det viktigare än någonsin att hålla kvar vetskapen att allting faktiskt inte handlar om mig. Ska man vara ärlig så är det egentligen rätt lite som gör det.
När en människas självkänsla bygger på att ständigt synas och höras överallt ligger förtvivlan nära till hands när fotoblixtarna slocknar och mikrofonerna dras undan. Då är det gott att få påminna sig själv om det svar som Mose gav när Gud föreslog att han skulle ordna det praktiska så att folket kunde gå in i det förlovade landet. Men själv tänkte han inte gå med dem. Mose svarade med stor skärpa: "Om du inte själv vill gå med, skall du inte alls låta oss dra upp härifrån."
Om inte Gud går med oss, vad finns det då för vinst i att nå fram till ära och rikedom? Ett viktigt memorandum i motgång, men framför allt sådana dagar som medvinden råkar blåsa lite mer än vanligt i ryggen.

1 kommentar:

 1. Hej Per

  Läste just en artikel i Dagen om din bok och kollade sedan förstås också upp din hemsida och blev mycket ntresserad.

  Eftersom jag själv grunnat mycket på de existensiella frågorna hela livet - jag är 59 år nu - så tyckte jag det var mycket intressant och jag önskar dig verkligen all framgång i din strävan att förmedla en kristen syn på de vil´ktiga frågorna!

  Tycker också om ditt sätt att närma dig frågorna. Tvärsäkerhet skrämmer bort, bättre att som du erbjuda vettiga tankar och ifrågasätta otron och gudsfientliga filosofier.

  Önskar dig Guds välsignelse och framgång i ditt viktiga arbete!

  bästa hälsningar

  Leif Johansson

  SvaraRadera