måndag 13 april 2009

Påsktiden - när allting blir nytt!

Ja, han är sannerligen uppstånden! Det är livets centrum, trons ofrånkomliga kärna. Och något vi har goda skäl att hålla för sant. De historiska skälen talar starkt för att Jesus Kristus verkligen uppstod ifrån de döda. Och då hamnar liv och död i ett helt nytt ljus. Känns fantastiskt att nu efter påskdagens glädje få fortsätta i den högtidsperiod som tiden efter påsken innebär. Fastan är en sorts högtid, en väldigt viktig sådan. Påsktiden är ett firande av ett något annat slag. Men båda behövs, och kompletterar varandra.

Kommande vecka blir något hektisk, men rolig. Förutom den vanliga undervisningen ska jag till Malmö och hålla en förhoppningsvis intressant cafékväll kring boken på lördag, ska sen predika i min gamla hemförsamling i Tollarp på söndagen, ska bli både hedrande och roligt. Fast först ska jag till Uppsala på onsdag och bli intervjuad av Ulf Ekman i hans teveprogram. Spännande och sanningen att säga, något nervöst. Har inte träffat Ekman tidigare mer än rent flyktigt, och det är alltid svårare med teveintervjuer där man inte kan korrigera eller förklara citat i efterhand som man kan göra i i tidingsintervjuer. Men det ska bli roligt att kunna tala till punkt på ett sätt som man sällan kan göra i tidningar. Ulf har också varit en överraskande skicklig intervjuare och samtalspartner i de program jag sett tidigare.

Åetrkommer med sändningstid när det är klart. Men vad bör man ta på sig för kläder i Ulf Ekman.nu? Ska nog rådfråga frun, brukar blir bäst så...

2 kommentarer:

  1. Varför inte slå till med munkkåpa? Brukar vara ett poppis plagg däruppe nuförtiden. Lycka till m intervjun! / Bosse

    SvaraRadera
  2. Slips? Får man ha det på LO 2009?

    SvaraRadera