lördag 5 januari 2013

Förbryllad över angrepp på kristen skolgrupp

Såhär i trettonhelgen håller jag på att arbeta med det uppseendeväckande fallet där en rektor förbjudit en kristen skolgrupp att samlas i skolan, och tvingar eleverna utomhus i väder och vind. Visst är det så att lite motstånd stärker. Men det är ett väldigt underligt agerande i ett öppet demokratiskt samhälle. Mer om detta i veckan.

Under veckan och framöver kommer även mer info om Guldet blev till sand. Håller som bäst på att försöka fila fram idé till ett bra omslag, tror jag har hittat en fungerande vinkling där. Oerhört spännande att börja komma till slutpunkt med ett projekt som jag jobbat med så länge. Enda irritationsmomentet är att man plötsligt kommer på sådant som är alltför bra för att inte komma med, men har kommit så långt i layoutarbetet att det börjar bli kört med nya grejer. För ögonblicket känner jag att jag nog måste försöka klämma in Vingar av Mikael Rickfors på något vis...

För den som undrar om jag ämnar byta inriktning på bloggen (avser framöver att byta till en domän i mitt eget namn framöver) så tror jag att fortsättningen kommer att bli ungefär som den här posten. Fortsatt samtidsanalys, ibland inspirerande, ibland reflekterande, ibland försvarande, ibland kritiserande. Oavsett inriktning på aktuell bloggpost vill jag hela tiden försöka följa den devis om försvar för sanning, ödmjukhet och rättfärdighet som jag upplevt en maning att göra till min. På så sätt hoppas jag fortlöpande kunna utmana både mig själv och många andra. Väl mött framöver!

1 kommentar:

  1. Då det inte är skolans uppdrag att sortera mellan olika ideologiska grupperingar som vill propagera för sin sak i skolan så funderar jag på om det inte är bättre att hålla allas mission ute istället för att tillåta några. Tillåter man några så måste man ju rimligen tillåta alla. Eller kommer vi snart se dig skriva:

    "Såhär i trettonhelgen håller jag på att arbeta med det uppseendeväckande fallet där en rektor förbjudit en nazistisk skolgrupp att samlas i skolan, och tvingar eleverna utomhus i väder och vind. Visst är det så att lite motstånd stärker. Men det är ett väldigt underligt agerande i ett öppet demokratiskt samhälle."

    SvaraRadera