onsdag 16 februari 2011

Frossa!

Jag har just återvänt till hemmets trygga vrå efter en sportlovssväng med familjen till Finland. Kan konstatera att Stockholm har blivit kallt - men Helsingfors var allt strået värre. Klädda i alla kläder vi kunde hitta var vi ändå tvungna att ta oss inomhus var tionde minut och värma oss lite. Brrr....!

Den lite tristare sidan av frossa (som verb alltså) får man diverse exempel på under en vanlig tur med Finlandsbåt. Det här var ändå en rätt städad tur. Men de är onekligen duktiga på att lägga vantarna på folks pengar.
Riktigt glädjande att se i Helsingfors var den magnifika vita lutherska katedralen som lyste som en sol på toppen av den finska huvudstadens skyline. Gav en fin känsla av vad man vill peka på som stadens och nationens centrum (och då menar jag alltså Gud - inte Luther & Melanchton). Alla barnen roade sig med att åka på rumpan i snön nerför den rätt branta backen från domkyrkan på väg ner mot stan. Nytta och nöje - helighet och skoj, precis som jag tänker mig att Gud önskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar