torsdag 16 september 2010

Elisabeth Sandlund får gå - varför??

Jag vill bara skriva av mig ett stort frågetecken inför hur tidningen Dagens styrelse agerar. Det är svårt att tolka nyheterna i dagens tidning som annat än att Elisabeth Sandlund får sparken snett neråt. Detta oroar mig. Mycket.

Sedan Elisabeth tog över som chefredaktör har tidningen lyft sig åtskilliga snäpp i samhällsdebatten och hon har lett tidningen till en klarare och tydligare kristen röst än den varit på länge. Daniel Grahn, som tidigare varit chefredaktör, och nu tycks återkomma på den positionen uppfattar jag som duktig på många sätt. Men det blev ett klart lyft för tidningen när Elisabeth tog över den posten, och jag uppfattar hennes ideologiska klarsyn som klart starkare än Daniel Grahns. Vilket jag också tycker har återspeglats i själva tidningen.

Kanske är det ledaregenskaper eller skicklighet i det rent redaktionella arbetet som ligger till grund för styrelsens beslut? Sådant har undertecknad ingen större inblick i som frilansare, men jag kan bara från min sida understryka att jag enbart har positiva saker att säga om Elisabeth. Om styrelsen har goda skäl till sitt agerande borde de hur som helst kommunicera sitt beslut klart mycket bättre. Det här skapar enbart frågetecken och sår.

Elisabeth Sandlund har varit en inspirerande, brobyggande och mycket uppskattad person i alla kristna sammanhang. Det ska det till mycket starka skäl för att skicka henne ett snäpp neråt. Har såhär lite från utsidan klart svårt att se att sådana skäl skulle finnas. Utan mer information kan jag bara beklaga det hela djupt.

4 kommentarer:

 1. Tycker snarare att det är väldigt skönt att en sån bakåtsträvare som Elisabeth äntligen är borttagen från beslutandeposten!

  SvaraRadera
 2. Ursäkta, vad då bakåtsträvare? Elisabeth var/är väldigt framåt, tycker jag med tanke på mina barn. Man är sannerligen ingen bakåtsträvare för att man har vett att säga nej till vissa moderna knasigheter som tillfälligtvis verkar vara på gång, t.ex. att personer som fortfarande föder barn ska få bli "juridiska män", att "juridiska kvinnor" fortfarande ska få bli pappor och liknande queerstollerier. Men bortsett från en kritisk hållning till queerpolitiken har Elisabeth varit så proggig man kan begära, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. JIMMY - Den riktiga som skrev tidigare i Dagen innan jag blev Ip spärrad och censurerad den 23 oktober 2010.

  Dagen är en värdelös tidning som jag numera bojkottar.

  SvaraRadera
 4. 23 September skulle det vara ovan ha det bra JIMMY. #L#

  SvaraRadera