lördag 19 juni 2010

Med Gud - för Sverige - i tiden!

Att få bevittna dagens vigsel samt påföljande kortege och bröllopsfest kändes stort. Inte i första hand för alla kungligheter och allehanda prål. Det skänker säkert en viss ytterligare högtidlighet åt det hela.

Nej, framför allt bestod det stora i att högtiden så uttryckligen firades under Guds hand. Där Sveriges tronföljare får ingå äktenskap - även om det i rimlighetens namn egentligen borde ha skett långt tidigare - i en verklig gudstjänst, med bön, välsignelse och läsning av Bibelns ord om kärleken och äktenskapet. (Även här ligger det förstås en inkonsekvens i hur ärkebiskopen underströk hur Gud skapade människan till man och kvinna, men hur samme man för bara ett halvår sedan tog sig rätten att införa ett äktenskap för helt andra konstellationer.)

Att i sekularistfanatikernas Sverige år 2010 få höra och stämma in i vigselgudstjänstens bön om att Guds sanning må leda kronprinsessparet, och få höra hur kungen i sitt tal ber att den gode Guden må vara det kommande statschefparet nådig. Det sätter oss människor i ett sunt sammanhang. Livet är större än bara festligheter som snart klingar av. Vi lever det under Hans vingar som skapat oss och under vilken vi alla står ansvariga. Att anbefalla Victoria och Daniel under den välsignelsen och den nåden ger hopp för Sverige - i tiden.

2 kommentarer:

 1. Upplysningsvis har ärkebiskopen inte rösträtt i kyrkomötet alltså har han ej personligen infört ändrad syn på vilka som får ingå äktenskap!!

  SvaraRadera
 2. En liten reflektion över monarki v/s republik.

  När alla Sveriges folkvalda dignitärer, alla utom Lars Orly, var på plats i Storkyrkan och i Slottet, sprang han själv omkring i det egna vardagsrummet med en flugfångare och försökte antagligen slå på någon husfluga !! (....ett av televisionsbolagen hade monterat en kamera hemma hos Orly).
  Att en blivande minister(?) kan uppträda på ett så billigt och töntigt sätt, att vara hemma och ägna sig att att jaga en oförarglig tamfluga (.... som säkerligen inte fannas) säger väl en hel del om vad som väntar oss, om och när Orly tar över och "republik" införs i detta land.
  Det lustiga är att när dessa nya herrar kommer till makten finns det en benägenhet att (plötsligt) överträffa allt annat som tidigare skådats, med både parader och festlighter, Röda torget och Himmelska Fridens torg är tydliga exempel.
  I Örebro sitter partibroder Murad Artin och surar och tänker inte vara med på "Bernadottejubileets jippo" den 21 augusti i staden. Han skall istället vara med på Föreningen Kunskap, Demokrati och Freds, egen folkfest, som är "ett alternativ till det rojalistiska spektaklet".
  Lars Orlys beteende verkar således inte vara av enskild karaktär, här kan man säkerligen istället tala om en allmän svensk "orlyism"....?

  R.Ö. Örebro

  SvaraRadera