torsdag 3 juni 2010

Smånervös nationaldagstalare

Jo, jag går här och börjar gruva mig lite smått inför söndagen. Jag har fått en väldigt hedrande förfrågan att hålla nationaldagstalet vid firandet här i Forserum. Helt ny form för mig att tala i, men jag det känns förstås inspirerande och spännande att få möjligheten.

Det blir nog en del om att komma ny i Sverige och här i vårt samhälle, en viss historisk bakgrund till dagen och den korsprydda fanan (blir svårt att undvika, historiker i botten som jag är...) och förhoppningsvis kan jag även inspirera åhörarna att ge sitt personliga bidrag i samhället och förvalta de olika gåvor som varje unik människa har fått. Och sen avslutar vi med ett fyrfaldigt leve för konungariket Sverige - för det är väl brukligt, eller kommer jag ihåg nationaldagsliturgin fel då?

2 kommentarer:

  1. Låter bra, inget skall behöva gå fel, lycka till. Är själv "fiskdammsansvarig" vid vårt nationaldagsfirande, med ett garden party, invid vårt kyrkliga hägn (obs! öppet för alla) Att glädja den nya generationen med en godispåse och en klapp på axeln, är aldrig fel.
    Dessutom hoppborg, klättervägg, musikinslag och naturligtvis ett tal .....

    Rolf Ö. - Örebro

    SvaraRadera
  2. Är det du själv som står för hela rasket Rolf? Inte pjåkigt jobbat i så fall! :-)

    SvaraRadera