tisdag 1 juni 2010

Oväntad uppskattning för Ecce Homo

Jag var med i lokaltidningen i slutet av förra veckan med en intervjuartikel om Ecce Homo. Fick en del positiv respons, varav en som kanske var lite oväntad. Härom kvällen ringde kommunens mest kände (bland vissa ökände) missnöjespolitiker (han - inte jag - får välja om han vill skylta med namn), som den här mandatperioden råkat hamna i majoritet men fortsätter att driva ungefär samma linje som tidigare. Det gör han till fasa för övriga politiker i majoriteten, men kanske oftare till väljarnas glädje. Han var iallafall glad över Ecce Homo och ville gärna beställa ett ex.

Nå, för den som följer den lokala debatten var det inte alldeles oväntat. En lokal moderatpolitiker har dragit ut för införande av aktivt dödande i sjukvården, och tyvärr även fått med sig distriktet på detta. Men hon fick utmärkt bra svar på tal på tidningens insändarsidan från missnöjespolitikern. Rösterna för livet hörs från de mest skiftande håll. Låt oss fortsätta hålla den rösten klar och tydlig.

1 kommentar:

  1. Per !
    Trevligt att höra vad som sker i Din bygd, det där lite oväntade ger trosvisshet och skapar förutsättningar för det där lilla extra som behövs för att komma utanför lägret med "evangeliet" ..........

    Rolf ö - Örebro

    SvaraRadera