fredag 3 december 2010

Gissningslek - version II

Jo, det var alltså organdonation som Humanisterna ville ordna debatt om. Men hur göra en vettig debatt av ett sådant ämne? Kanske förväntade de sig att kristna intar något slags extremist-Jehovas-Vittnen-position där vi säger nej till varenda typ av kroppsliga ingrepp. Det är klart, visst kan man tänka sig etiska svårigheter om kloning skulle tillåtas, men organdonation skulle i så fall vara det lilla moraliska problemet. Nej, ett sådant ämne lämpar sig nog mest för ett gott samtal i samförstånd medicinare emellan. Så det var ett rätt lätt val att stå över.

Men jag fick ett litet ryck här. Det hänger en stor tavla på en historisk person här ovanför skrivbordet i mitt kontor. (Ja, själv vill jag helst säga bibliotek, men frun tycker det låter aningen pretentiöst. Men fem överbelamrade bokhyllor, ska det inte kunna gå som bibliotek? Jag bara frågar...) Frågan är då vem tavlan föreställer? Och varför vill jag ha vederbörande hängande över mig?

a) Platon
b) Elvis Presley
c) Martin Luther
d) William Booth

Emotser kvalificerade gissningar! Svar inom några dagar.

1 kommentar:

 1. Det kan tyckas som om undertecknad inte har något annat att göra än att vara med på gissninglekar (....men det är en trivsam förströelse och samtidigt lärorik)
  Platon, nix - inte kan Du han denne gamle man som ledsagare i livet.
  Elvis, nej - jag har aldrig sett att det skulle finnas någon stor tavla på Presley överhuvudtaget, möjligen om Du har enda exemplaret, men ett nej iallfall.
  Martin Luther - nej inte ens lutheraner har Luther på väggen utan bara i bokhyllan.
  William Booth - Du, har en klassisk William Booth kopia, där han sitter med sitt stora skägg över en bok, den kanske har ett ringa värde hos någon kända auktionsutroppare men passar ypperligt i .....säg åt frun att det är ett B-i-b-l-i-o-t-e-k och inget annat.

  Rolf Ö.

  SvaraRadera