tisdag 7 december 2010

Länge leve livet!

Annorzzz kommenterade på föregående inlägg att vår vän Luther ju faktiskt är alldeles väldigt död och begraven, så som person kanske han knappast må leva speciellt länge. Hans arv må dock leva på ett bra tag till!

Men när det gäller livet hoppas jag att vi alla kan stämma in i att det bör värnas även framöver. På söndag firas Livets söndag i kristenheten. I Dagen skriver idag fyra kyrkoledare en angelägen debattartikel om livets okränkbarhet.

Själv är jag citerad i Världen Idag i ämnet (citatet blev väl inte helt klockrent, men jag hade helt enkelt inte tid i fredags eftermiddags att revidera det mera), med anledning av Torsten Åhmans blogginlägg som har sina poänger, men som likväl har köpt alltför mycket av det sekulära samhällets syn på både livet och sexualiteten. Det är just när omvärlden drar åt dödens håll som vi så mycket starkare behöver tala för livet.

1 kommentar:

  1. Här är jag med dig till 100% och 1 miljard kristna till står också bakom dig. Det är en snedvriden värld där 1 av 4 graviditeter avslutas med utsläckning. "Something is rotten in the state of Denmark" som Hamlet skulle sagt om han levat...

    SvaraRadera