fredag 5 december 2008

Tråkigt besked - nedläggning på kristna tidningsfronten

Möttes av ett tråkigt besked när jag öppnade tidningen Trons Värld idag för att se hur mitt reportage om Crossnet Flows femårsfest blev. Tidningen lägger ner efter nästa nummer. Hade inte fått den informationen, så det var om än inte helt oväntat så ändå överraskande i alla negativa bemärkelser. Det har varit väldigt fint och inspirerande att få vara frilansmedarbetare i tidningen under senare år, och jag vet att tidningen har betytt mycket för många läsare. KÄnns tråkigt att den upphör.

När tidskrifterna Exitera och Trots Allt lägger ner sina pappersversionen nästan samtidigt finns det helt uppenbart en lucka att fylla på tidnings- och tidskriftsfronten. Ett av motiven bakom mitt val att skriva "Vem tänder stjärnorna?" är ju att de existentiella frågorna är mer levande i det offentliga samtalet än på mycket länge. Vem känner sig manad att fylla tomrummet och fylla det med trovärdigt och inspirerande innehåll?

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi ber och hoppas att det kan komma någon ny tidning eftersom det i denna tid verkligen behövs en tidning på "klassisk" kristen trosgrund.

    SvaraRadera