tisdag 29 september 2009

Ökad takt på bloggen?

Min förläggare uppmuntrade mig på bokmässan att skriva lite mer frekvent på bloggen, även när jag inte har långa analyser att dela med mig av. Det skulle skapa en bättre kontinuitet och större engagemang för bloggen. Och han har säkert rätt.

Själv känner jag mig lite ambivalent, i vilken mån är det klokt att dela med sig av mer eller mindre banala vardagsföreteelser? Är det något bra för mig och för er som bloggläsare att släppa ut tankar som kanske är något mer oreflekterade än vanligt?

Jag kan direkt utlova att jag inte kommer att prioritera att skriva inlägg varenda dag. Det skulle skapa för stor stress både hos mig och familjen. Men kanske kan jag sikta på att skicka ut ett kortare eller något längre inlägg i snitt varannan dag.

Men eftersom detta medium är uppbyggt som det är kan jag förstår rådfråga även er läsare. Vad tycker ni - vad är bra på bloggen idag och vad skulle ni vilja läsa mer om på Vem tänder stjärnorna-bloggen?

5 kommentarer:

 1. Jag brukar visserligen läsa din blogg till o från men sällan kommentera. Det du skriver är nästan alltid väldigt läsvärt så blanda du gärna in lite vardag också. Piggar alltid upp en blogg och du hittar säkert fler intressanta grejer att ta upp då.
  / Bengt

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar dina mera tankeställande bloggar. Det tycker jag bloggen ska vara till för. Visst kan man nämna mindre djupa vardags förseelser, men jag tycker man ska undvika de mer "banala vardags förseelserna", för att kvotera dig direkt. Det har du FB till. Där har du min åsikt.

  SvaraRadera
 3. "Min förläggare uppmuntrade mig på bokmässan att skriva lite mer frekvent på bloggen...", vilken klok förläggare.
  Blogginnehållet !? Att få med en och annan vardaglighet är naturligtvis bara bonus och gör
  det hela "folkligare". Apologetik och trosfrågor (eller vad det nu det är vi kallar det) måste ha´ bärkraft av en gnutta personlighet och det "bjuder" du på, vilket är bra.
  Snusförnuftiga eviga diskussioner finns det (redan) gott om.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att läsa din blogg eftersom du har ett ganska annorlunda perspektiv på de stora frågorna jämfört med mig. Du tar dig ofta tid att argumentera lite om frågorna. För mig är det de bloggarna som är intressanta att läsa.
  hälsar
  mattias

  SvaraRadera
 5. Jag tolkar kommentarerna som att lite vardagligt då & då kan göra bloggen lite mustigare och mer personlig. Tanken är förstås att inte bara vräka ur mig en massa dravel (kul ord förresten!). Det finns så många andra som gör. Utan att på enklare eller mer utvecklande sätt anknyta till större och djupare tankegångar.

  Kommer självfallet också att fortsätta argumentera för en kristen världsbild, på ett förhoppninsgsvis både vederhäftigt och ödmjukt sätt.

  SvaraRadera