onsdag 19 december 2012

Dan före dan före...

Jag börjar snart gå in för landning inför julhelgen. Sista artikeln i serien - den om livets mening - går på fredag, utdrag kommer här då. Och imorgon torsdag kör vi skolavslutning på Kungsgymnasiet. Tillsammans med rektor har jag skrivit en insändare till lokaltidningen om att här visar sig en av de stora styrkorna hos kristna friskolor, att vi har både rätt och möjlighet att göra den hur kristet präglad vi vill. Får se om de tar in den imorgon.

Själv har jag fått en lite oväntad ingivelse och tänkte låta mitt eget bidrag på julavslutningen utgöras av.... Ulf Lundell. Gissa vad!

2 kommentarer:

  1. "Tillsammans med rektor har jag skrivit en insändare till lokaltidningen om att här visar sig en av de stora styrkorna hos kristna friskolor, att vi har både rätt och möjlighet att göra den hur kristet präglad vi vill."

    Har du exempel på vad det skulle kunna innebära att ni gör skolan så kristet präglad som ni vill? Och vilka begränsningar att göra skolan kristet präglad ser du, om några alls, i förhållande till Skollagen och läroplanen?

    SvaraRadera
  2. Skolavslutningar tillhör enligt skollagen utbildning men inte undervisning. Vi får hålla en hel dags tidegärd, läsa hela Psaltaren baklänges och framlänges, eller vad vi vill. Samtidigt är vi förståndiga vuxna som gör det som helt enkelt passar sig för tillfället. Själv kunde jag alltså ha sjungit alla versarna på "Vår Gud är oss en väldig borg" om jag hade velat. Men som sagt var valde jag att ta Ulf Lundell istället. För det passade.

    Det hade varit bra om Skolverket hade insett att rektorer och lärare över även resten av landet har full kompetens och urskillning att hantera detta själva utan detaljstyrning och pekpinnar från innanför myndighetsväggarna.

    SvaraRadera