måndag 24 januari 2011

Lägger politiska förslag

I afton har jag varit på årsmöte med lokalavdelningen i Kristdemokraterna. Som alltid glad stämning (har förstått att de är osams med varandra i nästan alla andra partier i Nässjö...) och smäktande fiolspel av yours truly.

Jag hade skrivit två motioner till KD:s riksting i sommar, och som fick stöd av årsmötet. En motion om förstärkt skydd för sk "whistleblowers"; den som avslöjar omoral i samhället ska ha stöd, inte repressalier. Den andra motionen handlade om vikten av att agera mot utsorterande fosterdiagnostik som märker ut barn med handikapp som sedan kan aborteras. Men vi behöver inte använda alla metoder bara för att de är medicinskt möjliga att använda, vi kan avstå av etiska skäl.

Den första motionen har nog goda chanser att gå igenom, den andra blir svårare. Tänk vad klurigt det är att värna ofödda människors rättigheter i Sverige. Men det får ändå inte hindra oss från att fortsätta hamra på den spiken - om och om och omigen. Att skriva debattartiklar och liknande som jag ofta jobbar med annars är mer pang på. Politikens kvarnar mal långsamt. Men de mal iallafall. Bara att mala på i den takt som det är möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar