söndag 17 januari 2010

Förbereder apologetisk inspirationsdag

Jag sitter här på söndagskvällen och försöker bringa ordning i min presentation inför morgondagen. Jag har blivit inbjuden att hålla ett föreläsnings- och samtalspass på Hjelmserydsstiftelsen som har en inspirationsdag om apologetik. Så sent som idag fick jag dock veta att lokalen saknar datorprojektor, så jag håller på att lägga över informationen för stordiavisning istället. Men det ska nog gå det också, precis som före datorernas dagar...

Framför allt ska det bli roligt att dela en stunds gemenskap med nya härliga syskon i Herren. Jag har fått bilden att stiftelsen framför allt samlar fromma och bibeltrogna svenskkyrkliga från Växjö stift. Känner väl igen några namn bland övriga talare, och det ska bli roligt att kunna knyta kontakter även med dem. Återkommer med reflektioner från mötet i Hjelmseryd.

3 kommentarer:

 1. Hjelmseryd både med e och ä, klingar gott. Var i Hjälmesyds kyrka med ä, 1990 på en veckolång sommarbibelskola arrangerad av församlingen, med dåvarande kyrkoherden Håkan Sunnliden i spetsen. Riktigt bra konkret undervisning, härlig livlig gemenskap och mycket annat. Så det där med bibeltrohet och fromhet kan man nog säga finns både i g:a och nya Hjälmseryd - kanske ett sk. bibelbälte !?
  (...hoppas OH:n fungerade och lampan höll, börjar redan idag be för att gamla Hjelmesyd skall få möjlighet skaffa en dataprojektor - en sådan är de helt klart värda!)

  Rolf Ö.

  SvaraRadera
 2. Hej Per Ewert, jag såg dig i TV-programmet Vem vet mest och hörde dig tala om din bok "Vem tände stjärnorna?" Var kan man få tag på den boken?
  KG Mattsson, Kumla

  SvaraRadera
 3. OK, nu läste jag högerspalten och fick se hur jag får tag på boken.
  Mvh KG Mattsson

  SvaraRadera