fredag 1 januari 2010

Nytt decennium, vad nytt under solen?

Så är det nya decenniet inträtt. Som brukligt ackompanjerat av Jan Malmsjös hoppfulla "Ring in den tusenåra fredens rike!" Den är tankeväckande, Tennysons dikt. Tråkigt (men sekularistiskt förutsägbart) är förstås att knappast någon numera kommer ihåg den sista förlösande versen där Guds rike bryter igenom fullt ut:

Ring in den tid, då andarna befrias
ur själviskhetens sammansnörda band.
Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
ring honom in, den bidande Messias.

En fantastisk framtidsvision. Men vi är inte där än. Vi har fortsatt ett uppdrag att utföra. De flesta av de inslag som kommer att prägla det här året är ännu okända. Några är redan inplanerade, jag kommer att portionera ut information fortlöpande här under januari månad.

Men ett nytt decennium innebär alltid delvis förnyade utmaningar, trots att frågorna är desamma och det nya årtiondets uttryckssätt nästan uteslutande kommer att vara variationer på kända teman. Sällan något helt nytt under solen. Men vi behöver likafullt söka Guds ledning för den tid som kommer. Jag och frun har tänkt avsätta extra tid till detta nu under den första veckan på det nya året. Bloggandet är därför ett av de inslag som kommer att få stå tillbaka. Kanske finner jag anledning att kommentera något även denna vecka, kanske inte.

Hur som helst, hoppas vi kan fortsätta slå följe med varandra under året som kommer. Resan har bara börjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar