fredag 7 maj 2010

Officiell Ecce Homo-release spikad

Då har vi till slut hittat ett fungerande datum för offentlig föreläsning och officiellt släpp av "Ecce Homo - Se människan!". Att försöka boka en föreläsning med en kristen organisation på Jönköpings bibliotek har visat sig vara nästan lika svårt som på stadsbiblioteket i Pyongiyang. Nå, det kanske inte var enbart för att det var SEA som bokade som det var struligt. Men byråkratin och inte-mitt-ansvar-mentaliteten var ganska framträdande...

Nu har vi iallafall ett spikat datum, och de som bor i närområdet får gärna boka in måndagen den 17 maj och föreläsning om det hotade människovärdet och den dödens kultur som hotar att tränga sig på alltmer, samt om hur vi istället kan bygga en livets kultur i dagens Sverige. Närmare info kommer senare.

1 kommentar:

 1. Per !
  Nu verkar det ordna sig med att få komma in på biblioteket i Jönköping. Blir det nobben vid något annat tillfälle föreslår jag att Du/Ni slår en signal till polsk/kanadensiska konstnären Wojciech Macherzynski och lånar hans underbara "Ecce Homo" skulptur. Den borde vara tillräckligt intressant och "kulturell" även för biblioteksfolket så att det ordnar sig med en föreläsning på direkten - utan funderingar (...i Pyongiyang är det nog bra Kim Yong-nam, Kim Il Sung och Kim Jong Il som får avbildas, hur mycket masn än försöker med annat ?)

  se Ecce Homo här
  http://www.imago-arts.on.ca/newsletters/spring04.pdf
  eller
  http://www.smartdesign.ca/art.html

  Rolf Ö

  SvaraRadera