torsdag 26 augusti 2010

Fick till ett toppenutspel i valrörelsen idag

Jo, eftersom jag har krupit ut ur fotbollsgarderoben så får jag väl passa på att bekänna politisk färg också för er som inte känner till den. Jag är sedan valet 2002 aktiv inom Kristdemokraterna (vilket kanske inte bör komma som någon större överraskning för den som följt mina ståndpunkter i grundläggande ideologiska frågor.) I kommande val står jag inte på riksdagsvalsedeln utan enbart på landsting- och kommunlistan, och eftersom jag har en stor familj att ta hand om försöker jag i första hand att engagera mig där det känns ideologiskt nödvändigt, exempelvis när det gäller människovärdet.

Ibland får jag dock ett ryck och gör en extra ryck där jag ser att det finns en god möjlighet till massmedialt genomslag i någon fråga. I förra valet bjöd jag in till en familjepolitisk debatt mellan KD:s Stefan Attefall och lämplig socialdemokrat. Eftersom jag visste att de röda brukar avstå från sådana bestämde jag mig för att hålla debatten iallafall. Så Attefall fick därför debattera med en skyltdocka som jag lånade i klädbutiken på hörnet. Huvudlös råkade dockan bli också... Men aktiviteten var klart talande och gav bra mediegenomslag.

Idag har jag gjort en liknande liten kupp, har ju jobbat en hel del med miljö- och avfallsfrågor i mitt civila skrivande under våren, och har där insett hur oerhört slöa den röda majoriteten i Nässjö har varit på att införa utsortering av matavfall (som sedan kan omvandlas till miljöriktig biogas). Vi bjöd därför in kommunstyrelsens S-märkte ordförande till vår valstuga idag, där jag lämnade över en osorterad soppåse som en symbol på vårt missnöje. Såväl press, radio och teve nappade och kom dit och speglade upptåget. Klart lyckat må jag säga! Det finns ett kortare separat klipp på SVT Play, men där har den tjusiga överlämningen inte kommit med, så den som är nyfiken kan klicka på länken ovan och spola fram till 3.45. Fotot på radiolänken tycker jag inte ser ut att direkt vara till min fördel. Men motpartens stammande försök till svar ser nog värre ut i sammanhanget, skulle jag tro...

Och nej, jag kommer inte att skruva om den här bloggen till valpropaganda nu, utan inom kort återgå till ordinarie teman. Men visst är det kul när man lyckas nå ut med ett budskap!

2 kommentarer:

 1. Funderar på om det går att mantalsskriva sig i Forserums kommun bara över en helg, där tycks det finnas handlingskraftiga kd politiker som man då kunde ge sin röst åt.
  Biogas !? Men se upp, Örebro har sedan oktober 09 helt nya s.a.s. biogasbussar, men snacket går att det inte alltid är biogas i tanken utan att det enbart är i tanken som biogasen finns....

  R.Ö.

  SvaraRadera
 2. Jaha. Du verkar nöjd och det är väl bra. Gör man något man tror på skall kanske vara stolt och nöjd. En kupp kan väl vara ok, det äkta syftet är viktigt och ärligt, och här var det väl miljön!

  Nå,ja. I fredags morse ringde en uppbragd KD-politiker till mig och meddelande i ilsket tonläge att jag varit oseriös. Vaddå, så brukar det inte låta. Har du inte läst dagens Smålandstidning? Nej, det har jag inte! Gör det då, uppmanade den ilska rösten. Varför det vad är det frågan om svarade jag lungt. Alla vet ju att gladast vinner i politiken.

  Det du gjort är oseröst och vi som jobbat med detta och så allt förstört!

  När jag slog upp tidningen fanns det där en stor bild på mig och den grå eminensen. Jag tittar på en glad eminens om han har någon räv bakom örat och konstaterar att jag såg en tydligt. Och bakom det andra anade jag en hel farm. Detta hade reportern fångat i text och bild.

  Lite senare på eftermiddagen kom jag ner till valstugorna och gick in i KD:s. Där satt två sura KD politiker och åt Pizza. Stämmningen var inte på topp. Det hela var förstört och oseriöst.

  Vi var ju överens om att vi måste ha lite kul i politiken också sa jag för att muntra upp stämmningen, men vet inte säkert om det gick hem.

  Till saken hör att jag ätit flera hembakta KD pepparkakor i flera dagar.

  Smålandstidningen är den ledande lokaltidningen i Nässjö och Eksjö kommun.

  Tack för kaffet!

  Kommunstyrelsens S-märkte ordförande

  SvaraRadera