måndag 25 juni 2012

Is och tö i internetvärlden

Den här internetvärlden är lite svårhanterlig ibland. Jag vaknade i morse och fann i mejlkorgen att jag plötsligt och oväntat drabbats av en lite mer frostig relation gentemot Herr Sturmark. Lite mejlväxling senare började läget klarna vem som egentligen skrivit och sagt vad, vad man egentligen menat, och vi kunde enas kring hur vi bäst kan kommunicera respektfullt med varandra, och nu i afton tror jag vi har tinat upp till normalläge igen.

Internet är snabbt och vidsträckt, men ger en hel del utrymme för överilningar och missförstånd. Men det är gott när man snabbt har möjlighet att reda ut begreppen igen. Jag är fortsatt kritisk till de alltför många överdrifter och aggressiva ordväxlingar som kommunicerats från den nyateistiska sidan (jodå, även i de fall det förekommer från vår sida). Den som har sanningen behöver sällan skrika högst för att göra sig hörd. Sanningen brukar visa sig med tiden ändå. Låt oss välja en fortsatt saklig, tydlig men ändå respektfull ton i diskussionen fortsättningsvis. Schysst så?

1 kommentar:

  1. Schysst så, ja. Tyvärr fortsätter väl ändå de relgiösa påhoppen på biologiska vetenskapsmän där de utpekas som okunniga om sitt ämne för att någon pastor inte förstått evolutionen. Visa respekt så får ni kristna respekt tillbaka!

    SvaraRadera