söndag 7 februari 2010

Ger ut skrift hos SEA

Igår lördag hade jag den stora glädjen att vara med när Svenska Evangeliska Alliansen (SEA) öppnade sin första lokalavdelning, och det i Jönköping. Initiativet till detta togs av en man vid namn Lars Magnusson, som på ett inspirerande sätt delade sin vision och sin sorg över att den region som tidigare präglats så starkt av den kristna tron idag har förlorat mycket av detta inflytande. Men kristendomens uppdrag är lika väsentligt nu i ett gryende 2010-tal som någonsin tidigare. Och här kan SEA vara och bli en allt viktigare röst.

Nu avslöjades under kvällen att nästa skrift i SEA:s skriftserie "Brytpunkt" kommer att behandla människovärdet och författas av undertecknad, så då torde det vara fritt fram att släppa den informationen även här på bloggen. Tidsplanen är att jag avser att ha ett första manusutkast klart i nästa månadsskifte och att skriften sedan ska finnas tryckt och klar strax efter påsk. Om den planen håller återstår förstås att se, men så är iallafall målet.

Skriften kommer att spänna över flera av de frågor där människovärdet idag är hotat. Abortfrågan är en sådan, något som nyligen tagits upp av Stefan Swärd, som ju faktiskt är fil dr i abortfrågan och därmed värd att lyssna extra noga till i detta ämne. Skriftens huvudfokus kommer dock troligen att ligga på det nyväckta och oroande intresset för aktiv dödshjälp, en fråga där det finns stor anledning att agera, klokt och skyndsamt. Jag har dock ännu inte någon riktigt bra idé om lämplig titel, men idérika bloggare är varmt välkomna med förslag!

1 kommentar:

  1. Ja, det ämnet är väldigt viktigt. Det vore fruktansvärt om eutanasi blev en del av svensk sjukvård. Bra att du/ni agerar, ska bli spännande att ta del av boken. Titel kommer du nog på bäst själv.

    SvaraRadera