tisdag 16 februari 2010

Studerar Sturmark

Jag sitter och skummar igenom Christer Sturmarks "Tro och Vetande 2.0" som förberedelse inför paneldebatten på torsdag, och förvånas över hur många logiska luckor som resonemanget innehåller.

Inte så att Sturmark lägger fram enbart tokiga synpunkter. Tvärtom - många av de humanistiska principer som har för fram är alldeles utmärkta, och har sina rötter i den kristna världsbild som har dominerat vårt land under tusen år. Men den filosofiska grund har bygger sitt resonemang på sviktar betänkligt. Ibland tror jag att han inser det själv utan att vilja erkänna det, ibland är han nog lyckligt ovetande. Att han därtill hyser en häpnadsväckande tro på det sekulära samhällets möjligheter att lösa sina problem gör förstås saken något mer komplicerad. Men jag hoppas kunna ta upp några av luckorna under det förhoppningsvis konstruktiva samtalet på Historiska museet.

Stockholmsresan tänkte jag också kombinera med en liten sportlovssemester med familjen, men ska också inkludera en liten sväng till Uppsala och möte med förlaget. Ska bli spännande att diskutera tankar inför framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar