måndag 28 mars 2011

Glädjande om sorgligt i DN

DN tar idag bladet från munnen och understryker det som i alla andra fall hade resulterat i högljutt och unisont avståndstagande, men som i Sverige nästan hamnat i total medieskugga: att kristna är världens mest förföljda grupp. Ledaren skriver: "Islamistiska grupper har öppet deklarerat att målet är att rensa Mellanöstern från kristna, antingen genom att med terror skrämma bort dem eller helt enkelt ta deras liv. Flera undersökningar pekar på att kristna nu är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Nyligen släppte den brittiska katolska organisationen Aid to the Church in Need rapporten ”Persecuted and forgotten” som hävdar att 75 procent av all religiös förföljelse riktas mot kristna." Tanken är nu väckt i vårt land. Ordet är uttalat. Nu är tid att även skrida till handling och aktivt motarbeta detta förtryck av den grundläggande mänskliga rättigheten att få förkunna och utöva sin tro, även om förtrycket utövas av en aggressiv och våldsbenägen grupp. Eller: framför allt då.

2 kommentarer:

 1. Bra att "frågan" tas upp även i den största morgontidningen då är det nog inte längre lite udda och småaktigt att prata om ren och skär förföljelse, när inhemska myndigheter tittar åt ett annat håll när det pågår.
  Har (kristna) vänner från Pakistan i min närhet, deras berättelse är ingen munter historia att höra. Då får vi väl bara hoppas att denna nya "öppenhet" i frågan leder till ett betydligt större svenskt engagemang ....

  R.Ö:

  SvaraRadera
 2. Gunnar Johansson29 mars 2011 kl. 04:07

  Den här ledaren i den ateistiska tidningen DN var i vissa avseenden en positiv överraskning. Icke desto mindre var den här artikeln överlag lika politiskt korrekt som vanligt i dess retorik om hur förment snälla de muslimska ländernar rent generellt är mot kristna och andra minoriteter.

  DN har trots allt en poäng: Konflikten står inte mellan kristna och muslimer. Konflikten står mellan islam och icke-muslimer. Och islams urkund Koranen och andra islam-relaterade skrifter predikar hat, kvinnoförtryck, våld och död mot kristna, judar och andra icke-muslimer.

  Dessbättre är den övervägande majoriteten av muslimerna ”snälla och goda” och vill inte ha någon konflikt. Men det är inte tack vare utan trots Koranen. De moderata muslimerna tar inte dess budskap på allvar. Dessvärre finns ingen moderat islam. Den är hela tiden något av en tidsinställd bomb hos de extrema och ”renläriga” muslimerna, islamisterna.

  Enligt DN:s ledarskribent är det ”inskränkt” att hävda att muslimska stater är mindre kapabla att skydda sina minoriteter. Verkligheten är ju närmast den rakt motsatta. De muslimskt styrda länderna kan möjligen under vissa premisser skydda kristna och andra icke-muslimer. En möjlighet är att de accepterar att bli en underkastad och diskriminerad del av befolkningen, så kallade dhimmis (läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dhimmi).

  Islams budskap går på tvärs mot yttrande-, åsikts-, press- och religionsfriheten. Islam kräver totalt herravälde över både individer och samhälle. Av samma skäl är islam heller inte förenlig med demokrati. Det är i högsta grad inskränkt och naivt av en ledarskribent på Sveriges största morgontidning att blunda för den verkligheten.

  SvaraRadera