måndag 21 mars 2011

Man ser det på spåren

Jag har gått ut ett otal gånger de senaste dygnen och tittat på de alltmer bortsmältande tvärt insvängda spåren efter ambulanserna i snön utanför vår grind. De skapar en underlig känsla. De är de enda kvardröjande tecknen på att något allvarligt hände här, men jag var inte själv hemma och upplevde det. Nu ikväll har spåren helt smält bort i vårsolen. Lillflickan är fortfarande rätt medtagen, har bitit sig en del i tungan och är lite gnällig. Men hon klarar sig, vidare undersökningar kommer. Tack för vänliga ord och böner.

Jag tänkte lite vidare på spåren. Och slås av en parallell. Det finns andra spår från en större värld som vi möter då och då på vår livsvandring. Vi får inte all information av dessa spår, men de ger oss en insikt om att någon har varit här före oss. Någon har utfört en insats som påverkat oss, men vi förstår inte riktigt hur.

För oss finns den mer detaljerade informationen om vad som hände i lördags skriven i sjukjournalen. I den större världen finns den skriven i det som brukar benämnas den Allmänna uppenbarelsen, den som varje människa i sitt inre kan inse om Gud. Den andra källan - den Särskilda uppenbarelsen - är även den en sjukjournal. Bibeln säger oss att vi är skapade till Guds avbild, men att något blivit sjukt i världen. Men den erbjuder också en medicin. Vi har ingen garanti att den medicinen kan bota hela världen i ett slag, men vi har ett hopp om en framtida fullständig friskförklaring.

Operationen lyckades - patienten dog. Det stora med det vi kan utläsa av de kosmiska spåren är dock att patienten dog redan för 2000 år sedan. Men hans död blev till liv för många. Det kallar jag en lyckad ambulansutryckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar