söndag 11 april 2010

Nya roller i helgen

I helgen har jag iklätt mig den lite ovana rollen som sträng skribenthandledare. Jag fick positivt svar på en förfrågan om att skriva en recension av filmen Änglavakt, men tiden hade runnit iväg lite för mycket så jag fick inte ihop det med biobesök. Frun som redan hade sett filmen erbjöd sig då att skriva en recension själv på prov. Hon är (förutom vacker, vis och huslig och alla andra goda attribut) duktig på att skriva, men har inte publicerat någon recension tidigare.

Så med en lite ovan blandning av kärlek och skoningslöshet skickade jag hennes olika versioner tillbaka till ritbordet. Utmärkt filmananlys, men funkade inte riktigt som recension i de första versionerna. I söndagskvällsversionen kändes den angelägen och läsvärd, hoppas att redaktören vill ta in den.

En annan ny roll var att föreläsa här hemma i Forserum bland människor som jag mestadels känner. Fick en fin afton som jag tror blev en inspiration för flera, fick flera upplyftande kommentarer efteråt och det värmer förstås.

Annars har jag gjort de sista korrändringarna i manuset till Ecce Homo - Se människan, och efter att vi även spikat omslaget ska den kunna gå i tryck i slutet av veckan. Jag planerar även att lägga ut något smakprov ur skriften under veckan, så håll gärna ögon - och samvete - öppna.

3 kommentarer:

 1. Jeg ble veldig inspirert når jeg leste din bok "Vem tender stjarnorna?" sist sommer. Nå leser jeg "Guds dødgravare" av John Lennox.
  Apologetikk er svært viktig, ikke minst for ungdom. Jeg tror mange føler seg hjelpeløse når de møter ateistenes argumentasjon på universitet og høgskoler? Da hjelper det ikke kun med hallelujarop og bibelvers. Du gjør en viktig jobb! Hvorfor er det så lite fokus på apologetikk i kristne forsamlinger? Hva kan gjøres for å få en større interesse for dette?
  "Pelle"

  SvaraRadera
 2. Tack för uppmuntrande ord på norsk!
  Varför så lite apologetik? Säg det, har vi haft för oengagerade apologeter? Stefan Gustavsson har ju här väckt många (undertecknad inkluderad). Kanske kan jag och andra ytterligare hjälpa till. Tillsammans och med Andens ledning kan vi nå ganska långt!

  SvaraRadera
 3. "Pelle" fra Norge berör en intressant fråga, om att apologetik är - svært viktig, ikke minst for ungdom. Kanske Per E. ännu en gång kan testa idé om att göra en ungdomsbok av Vem tänder stjärnorna. Att inom några år, göra så att det blir en självklarhet att man i (kristna) undgomsgrupper, högstadier, gymnasier och bibelskolor, iallafall har en eller två timmar apologetik på schemat.
  Att apologetik inte står högt i kurs (i Sverige) har säkert flera orsaker. En kan vara att det uppfattas som ett sidospår i församlingarnas liv och arbete. Lite intellektuellt, filosofiskt och pseudo. Att mynta begreppet "kristet tänkande" som några gjorde tidigare, kanske inte vara så lyckligt. Att vissa skulle "tänka" medan andra inte skulle gör det, är och var olyckligt .... !?
  Får väl avsluta med något oerhört positivt, det är en handfull skara engagerade personer som rest land och rike runt och åstadkommit oerhört mycket gott - på apologetikens område.
  Vad skulle då hända om det varje troende såg värdet i att bli en "apologet".

  (..det finns mycket att orda om detta, men inte här och nu, det är ju ändå Per Ewerts blogg)

  Rolf Ö - Örebro

  SvaraRadera