söndag 7 mars 2010

Kanske en ungdomsversion av Vem tänder stjärnorna?

Jag blev uppringd av en kristen tjej i åttonde klass som varit och hört mig tala på en samling nyligen. Hon hade ett brinnande hjärta och ett angeläget ärende, att försöka hitta ett bra sätt att förmedla den kristna tron till sina klasskompisar.

Jag försökte ge henne några goda råd på traven, framför allt om vikten av att våga dela det personliga vittnesbördet, som ofta räcker minst lika långt som belästa argument. Sen kom då frågan vad man skulle satsa på om man vill dela ut något bra material till skolkamraterna att läsa. Kanske min bok, föreslog hon. Och visst blir jag glad om någon köper ett gäng böcker och delar ut, men den genomsnittlige åttondeklassaren behöver något lite mer lättillgängligt. Jag hänvisade henne vidare till de kristna skol- och studentorganisationerna Credo eller Ny Generation som bör ha både bra material och fler goda råd på vägen till både henne och andra som är ute i lika goda ärenden.

Samtalet väckte ändå tanken på att ta upp en tråd som jag diskuterade lite löst med studentorganisationerna ifjol, men som av olika anledningar blivit liggande. Kanske är det läge att försöka göra ett enklare och kortfattat ge-bort-häfte utifrån "Vem tänder stjärnorna?" just för exempelvis sådana här syften.

Har bloggläsarna några kloka synpunker kring detta som jag kan ta med mig i vidare samtal, alternativt några goda idéer om hur en sådan skrift skulle kunna utformas?

1 kommentar:

  1. På Credoakademins hemsida finns en bra sida med FAQ. Bl.a. Mats Selander skriver bra om grundläggande frågor vad gäller kristen tro där. Kanske skulle ett motsvarande upplägg med svar på viktiga och ursprungliga frågor funka för ditt syfte också.

    SvaraRadera