fredag 19 mars 2010

Vinnande titel: "Ecce Homo - Se människan!"

Så var det då offentligt! Den nya skriften kommer att heta Ecce Homo - se människan! Ett försvar för livet från början till slut Uttrycket Ecce Homo visar på vad frågan egentligen handlar om: att varje människa är värd att ses och skyddas i alla skeden av livet. Den kan dessutom vara ett bra sätt att återvinna ett uttryck som dessvärre blivit draget i smutsen och förlorat mycket av sin bibliska betydelse.

Vinnare av tävlingen blir alltså Pelle Poluha, som kommer att få det första signerade exet i brevlådan. Pelle är för övrigt själv djupt engagerad i människovärdesfrågor, studera gärna hans blogg här.

De bloggläsare som prenumererar på SEA:s nyhetsmejl har tidigare ikväll fått ett utdrag ur avsnittet om dödshjälp i sin brevlåda; kommentera gärna här nedan. Övriga får ge sig till tåls en smula, så kommer jag inom kort sedan att lägga ut ett smakprov på boksajten.

Texten är färdigskriven, men ännu inte layoutad och tryckt. Ecce Homo - Se människan! går dock redan idag att förhandsboka direkt hos SEA, alternativt på beställningssidan (som väl får byta namn till det tjusigare "webbshop" nu när jag har två titlar att erbjuda där). Ser fram emot en intressant vår!

1 kommentar:

 1. Per !

  Ett fantastiskt, frimodigt, fräckt och strålande val, utan att skräda ord så tror jag boken med dess innehåll och titel kommer att spridas i ett (stort) antal, där ingen bok av denna karaktär tidigare, "gott hem".
  Man behöver inte vara bullrig i sin framtoning, men jag gillar när tronsförsvarare och debattörer tar för sig, tar lite utrymme och plats.
  En annan utmaning som man kan hämta från Richard Dawkins, Christopher Hitchens värld är deras oerhört ambitiösa, riktigt snygga och fylliga websidor. Hoppas att ingen blir ledsen men här spelar många kristna sammanslutningar i en annan division. Men med går naturligtvis att ändra på..........!?

  Grattis Pelle Poluha till en fin utmärkelse

  Rolf Östlund - Örebro

  SvaraRadera