tisdag 30 mars 2010

Sedvanligt tunnsått med ateistiska argument

Kerstin Doyle hade en artikel om den öppna samtalskvällen på Apologias Tro och Vetenskapkonferens i Dagen idag. Av någon anledning ligger texten inte under förstasidan så man får leta runt lite, eller också klicka här.

Glädjande nog var det överfullt i lokalen, och samtalet sägs ska sändas i Kunskapskanalen senare under året. Också det glädjande! Föga förvånande valde de ateistiska debattörerna att i första hand försöka rikta kritik mot den kristna världsbilden, rapporterar Stefan Gustavsson. Och därutöver de sedvanliga spekulativa argumenten, i det här fallet om att det kanske skulle kunna finnas ett oändligt antal oupptäckta universum som i så fall skulle reducera behovet av en skapare. Suck... Sturmark var inne samma argument i vår debatt tidigare i år, och den typen av argument vittnar väl egentligen bara om en sak: Klar desperation.

Utan att ha hört mera om konferensen, känner jag mig glad och tacksam över dem som fick följa både samtalskvällen och konferensen i sin helhet, och är övertygad om att många blev inspirerade och fastare rotade i en hållfast kristen världsbild. Hoppas på många goda ringar på vattnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar